3. септембар 2011.

PENZIONERI NAPRED-OSTALI STOJ!


Зна данашња српска власт како почети изборну кампању и ко је ту најбитнији. Искусни политичари, ови који попут феникса из пепела уздигоше се, продужених крила  перјем  демократским окићена знају коме Србија дугује –пензионерима. Њих нико никад није смео да дира, они су увек млади, они радо улазе у аутобусе и не воле пиштаљке. Они не постављају питања, они верују РТС-у.  
Полемика која ствара недоумицу у власти  је колико пута дневно могу пензионери да користе бесплатан превоз и коме ће они у знак захвалности дати свој глас.Демократе(ајд да их споменемо мада их нема) знају да тај глас њима неће ићи, памте пензионери 5. октобар и не праштају.
Сматрам да треба да  се младим људима и свима који нису пензионери забрани коришћење превозних средстава, или да се одреди један дан када могу они који нису пензионери да користе своја или јавна превозна средства у нашој општини. Зашто? Предлог власти мора бити достојанствено спроведен, зашто би неки обесни млади човек реметио такву одлуку. 
Такође, разматра се и увођење саветничког места  и Агенције за развој пензионерски развијених крајева. У Неготину ће бити седиште поменуте агенције у складу са идејом децентрализације.

Најоштрије осуђујемо поједине странке које сматрају да се то ПУПС рекламира због предстојећих избора. Мобилност пензионера је и гарант стабилности државе, а таман је и провера аутобуса који се саобраћају локалним линијама.

На овакав начин су нам и пензионери покретнији, а млади ће научити важну лекцију како на све треба чекати и да све треба радом заслужити. Добро, понекад се добије неки шпорет без заслуга , али не треба дозволити ситницама да превагну.  

Надам се да ће предлагач увођења бесплатног превоза за пензионере бити каднидат за Мајску награду! Подржимо овај витални пројекат за развој општине који гледа у будућност!

Нема коментара:

Постави коментар